Бюджетът може да бъде внесен само от изпълнителната власт. Народното събрание не може

...
Бюджетът може да бъде внесен само от изпълнителната власт. Народното събрание не може
Коментари Харесай

Избираме между кабинет или мизерия, смята Румен Гечев


Бюджетът може да бъде импортиран единствено от изпълнителната власт. Народното събрание не може да внася бюджети. То може да разисква и да приема, само че не може да внася. Това  сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус "  финансистът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев, разяснявайки тематиката за актуализацията на бюджета.

" Защо обаче служебният кабинет отхвърля да го направи, е мистерия.  Ако няма постоянен кабинет, остава в действие бюджетът от 2022 година за 2023 година. Тогава обаче се намесва казусът с инфлацията, която е висока и няма по какъв начин да " вържат двата края " общините, хората и бизнесът. Обричаме се на мизерно и проблематично прекосяване през 2023 година. Ако няма нов бюджет значи че нашите родители ще купуват по-малко артикули и услуги ", сподели проф. Гечев. Според него не трябва да се опасяваме от леко нарастване на недостига, за да се посрещнат потребностите на хората и бизнеса. По думите му дефицитът на България е 3%, за разлика от този на другите страни в Европейски Съюз - развити и не толкоз развити, при които той надвишава 7-8 %. Тези страни обаче не са имали съмнение да го усилят още, с цел да решат някои от проблемите си. 
-->
  " Не можем да слагаме на риск гражданите и българските фирми ", безапелационен е финансистът.По отношение на скандала с дейностите на прокуратурата по отношение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и някои членове на партията, Румен Гечев не спести рецензията си: " По-добре българската прокуратура да се насочи към потвърдени бандити, които ограбиха страната с милиарди левове, вместо да се занимава с вътрешнопартийни работи на Българска социалистическа партия ".  " По времето на Борисов се оказа, че са откраднати над 700 млн. лв..  Къде са и милиардите от " Хемус ", милионите от язовирите, какво става с българските пътища и откраднатите пари от  строителството им ", попита Гечев.

Според него не е загадка, че вътрешнопартийните проблеми станаха обект на прокуратурата, посредством на действията на свои хора, които създават проблеми от вътрешната страна. " Тези хора са добре готови и стимулирани, подготвени са да  създават проблеми. Има няколко кресливи души, само че прокуратурата не дава отговор на въпроса кой им заплаща, кой им осигурява участия по медиите, а стартира да привиква членове на партията, привиква даже преброители на гласуванията на Националния съвет ", сподели Гечев. " БСП е партия на повече от 130 години и нищо не може да я уплаши ", заключи проф. Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР